6.5.2022. 15:38
0
Domaćinski krompir
Krompir je najlakše zapeći u rerni, ali da bi bio hrskav, a opet sočan onda je potrebno malo kuharskih trikova. Sa ovim receptom krompir je baš onakav kakav bi trebao biti... Domaćinski!
Sastojci:

1 kg mladog krompira
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica curry praha
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica kurkume
50 g palente
50 g kukuruznog brašna
50 ml ulja
biber
mješavina začina

Za ovaj recept bi bilo dobro da izaberete što veći krompir. Pošto je mladi, nije mu potrebno guliti koricu. Dobro ga operite i narežite na jednake kriške.

Sve stavite u veću zdjelu, pa pospite začinima: bijeli luk u prahu, curry prah, mljevena crvena paprika, kurkuma, te biber i mješavina začina. Sve prelijte uljem, pa dobro izmiješajte. Nakon toga, krompir pospite palentom i kukurznim brašnom, pa sve još jednom dobro izmiješajte.

Kriške krompira poslažite u Tefal tepsiju i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.