2.8.2022. 11:56
0
Pikantni mesni umak za pastu
Za dobru tjesteninu ili nudle potreban vam je adekvatan umak, a mi upravo imamo recept za onaj koji je preukusan i još malo ljutne.
Sastojci:

500 g faširanog mesa (teletina, junetina)
1 luk
1 paradajz
200 ml paradajz sosa
50 g kukuruza (iz konzerve)
50 g graha (iz konzerve)
30 g putera
150 g mini mozzarelle
1 kašičica muškatnog oraščića
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica chili sjemenki ili chili praha
1 kašika soli
1 kašičica šećera

70 g instant nudli

Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kada omekša dodajte faširano meso. Kada meso porumeni, dodajte paradajz isjeckan na kockice, te kukuruz i grah. Ulijte, potom, paradajz sos, te dodajte začine: so, ruzmarin, muškatni oraščić, chili prah i šećer.

Pustite da umak krčka oko 15-20 minuta, a zatim pred kraj u umak ubacite kocku putera i rasporedite mini mozzarelle. Skinite s vatre i ostavite da stoji.

U većoj količini slane vode skuhajte nudle ili neku drugu tjesteninu, pa je poslužite uz umak.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2022, Source d.o.o.