Nema komplikacija sa tijestom, a dobijete sjajan obrok. Pizzette od patlidžana zavoljet će i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća.
Sastojci:
1 veći patlidžan
1 paradajz
100 g mini mozzarelle
50 g pureće šunke
50 g parmezana
bijeli luk u prahu
svježi peršun
krupna morska so
so
ulje
U većoj zdjeli pomiješajte paradajz isjeckan na sitnije kockice, mini mozzarellu, bijeli luk u prahu, sitno nasjeckan peršun, te kockice šunke i malo soli.
Veći patlidžan izrežite na ploške debljine oko 1 cm, pa ih poredajte po dnu tepsije. Prelijte ih sa malo ulja i posolite krupnom morskom soli.
Po patlidžanu rasporedite smjesu od povrća i mozzarelle i stavite peći na 180 stepeni oko 10 minuta.
Tada ih izvadite, pospite narendanim parmezanom, pa vratite u rernu. Temperaturu pojačajte na 200 stepeni i pecite još 10 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.