Pureće meso nema neki previše izražen okus, pa ga je naš kuhar oplemenio gorgonzolom i učinio ga posebnim.
Sastojci:
300 g purećih medaljona
1 veća tikvica
150 g gorgonzole
100 g žutog sira (gouda, edmer, trapist...)
50 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
ulje
so
biber
svježi peršun
prilog:
120 g riže
voda
so
Medaljone izrežite na trakice pa ih kratko prepržite na ulju. Dodajte tikvicu, koju ste prethodno izrezali na tanke listove. Vrlo kratko i nju prepržite s mesom, pa dodajte so, biber i tanko nasjeckan svježi peršun.
Potom, dodajte narendani parmezan i žuti sir, te kockice gorgonzole, pa sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Smanjite vatru i pustite da krčka 10-15 minuta. Povremeno promiješajte.
Dok se krčka puretina, napravite jednostavni prilog od riže. Zakuhajte veću količinu vode, posolite, pa dodajte rižu. Kuhajte je oko 12 minuta na umjerenoj vatri.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.