8.9.2023. 15:34
0
Gorgo puretina
Pureće meso nema neki previše izražen okus, pa ga je naš kuhar oplemenio gorgonzolom i učinio ga posebnim.
Sastojci:

300 g purećih medaljona
1 veća tikvica
150 g gorgonzole
100 g žutog sira (gouda, edmer, trapist...)
50 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
ulje
so
biber
svježi peršun

prilog:
120 g riže
voda
so

Medaljone izrežite na trakice pa ih kratko prepržite na ulju. Dodajte tikvicu, koju ste prethodno izrezali na tanke listove. Vrlo kratko i nju prepržite s mesom, pa dodajte so, biber i tanko nasjeckan svježi peršun.

Potom, dodajte narendani parmezan i žuti sir, te kockice gorgonzole, pa sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Smanjite vatru i pustite da krčka 10-15 minuta. Povremeno promiješajte.

Dok se krčka puretina, napravite jednostavni prilog od riže. Zakuhajte veću količinu vode, posolite, pa dodajte rižu. Kuhajte je oko 12 minuta na umjerenoj vatri.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2022, Source d.o.o.