15.5.2024. 14:51
0
Baby Lasagna je imao 107 kilograma: Pojavila se njegova stara fotografija. Ne bi ste ga prepoznali
Marko Purišić, 29-godišnji muzičar umjetničkog imena Baby Lasagna, bio je predstavnik Hrvatske na Evroviziji u Malmeu na kojoj je osvojio drugo mjesto.

Iako je dobio najveći broj glasova publike, Lasagna nije uspio da pobjedi Švicarca koji je, glasovima žirija, dospio na prvo mjesto. Hiljade ljudi dočekalo ga je na trgu u Zagrebu. Marko je plakao, potom pjevao svoju numeru i održao emotivan govor uz zahvalnicu za podršku koju je dobio od svog naroda.

Purišić je od maliih nogu pokazivao interesovanje za muziku. Njegova oba roditelja bili su učitelji u osnovnoj školi, a kako sam kaže, vjerovatno bi i on krenuo njihovim stopama da nije zakoračio put muzike. Radio je kao dječiji asistent u osnovnoj školi, a potom upisao studije iz oblasti odnosa s javnošću. Studirao je i inžinjerstvo zvuka u Ljubljani, dok je sve vrijeme gajio ljubav prema muzici.

Baby Lasagna priznaje da je muzikom počeo da se bavi kada je od oca za deveti rođendan tražio i dobio gitaru. Ipak, malo ko bi ga u tom uzrastu prepoznao!

U emisiji na HRT-u koja je bila posvećena životnom putu Baby Lasagne, osvanulo je nekoliko njegovih slika iz tinejdžerskih dana.