18.5.2024. 9:27
0
Jarry protiv Zvereva u finalu Mastersa u Rimu
Čileanac Nicolas Jarry, biće protivnik Alexu Zverevu u finalu Mastersa u Rimu, nakon pobjede protiv Amerikanca Tommyja Paula. 24. igrač na ATP listi, do pobjede je stigao poslije dva sata i 47 minuta igre.

Jarry je u petom gemu drugog seta prvi stigao do brejka, ali je Paul uzvratio u osmom gemu i izjednačio na 4:4. Do kraja seta nije bilo brejkova, pa se pobjednik odlučivao u taj-brejku, u kom je Amerikanac bio siguran i slavio 7:3.

U šestom gemu trećeg seta Jarry je oduzeo servis Paulu i prednost brejka zadržao do devetog gema, kada je poslije velike borbe iskoristio petu meč loptu.

U finalu, koje je na programu u nedjelju, Jarry će igrati protiv petog tenisera svijeta Aleksandra Zvereva.

Jarry i Zverev su se sastali šest puta, a Nijemac vodi sa 4:2 u pobjedama u međusobnim duelima.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.