24.4.2024. 10:29
1
Dodik: RS je direktno izložena pritiscima i pod stalnim sankcijama SAD
FOTO: n1
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik obratio se na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, koji je okupio zvaničnike iz 130 zemalja.

- RS je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo sa tim problemom - rekao je Dodik.

Naglasio je da je diverzifikacija lanaca snabdijevanja naš cilj.

- U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to. Potrebna je i dodatna zaštita djece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u RS smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahtijeva dodatnu zaštitu- poručio je Dodik.

Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsjednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u "Krokus siti holu" kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

Dodik je prije Bezbjednosnog foruma obišao "Ekspo" izložbu.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.