3.5.2024. 18:46
0
Užasno otkriće u Bostonu: U zamrzivaču pronađene četiri bebe umotane u foliju
Nakon što je policija primila poziv jednog muškarca na licu mjesta pronađena su tijela braće i sestara, dva dječaka i dvije djevojčice, u kutijama za cipele umotane u foliju.

Muškarac je rekao da ih je njegova supruga pronašla dok je čistila stan njegove sestre u Bostonu, saopćila je kancelarija okružnog tužioca okruga Safolk.

Okružni tužilac Kevin Heiden rekao je da je ova istraga "jedna od najsloženijih, najneobičnijih i najzbunjujućih sa kojima se ova kancelarija ikada susrela".

Istražitelji ne znaju da li su četiri bebe, za koje se smatra da su stare od 37 do 40 sedmica, rođene žive, što je bio jedan od razloga da se ne podnese krivična prijava, rekao je Heiden.

Nije jasno ni kada ni gdje su djeca rođena, šta se sa njima dogodilo i kako je majka uspjela da prikrije trudnoću.

Istražitelji su uspjeli da identificiraju roditelje novorođenčadi, ali su otkrili da je njihov otac umro 2011. godine i da je malo vjerovatno da bi njihovoj majci moglo da se sudi zbog kognitivnih problema.

Obdukcijom nisu pronađeni znaci povreda kod novorođenčadi koja su još uvijek imala zakačene pupčane vrpce.

Majka (69) je imala još jedno dijete sa istim muškarcem, ali je ta beba data na usvajanje.

Sa njom je obavljen razgovor, ali je okružni tužilac rekao da je izgledala zbunjeno i da nije razumjela gdje se nalazi, ni sa kim razgovara i da nije bila u mogućnosti da nadležnima pruži relevantne informacije, piše Sky News.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.