12.5.2016. 15:18
1
Mehmedović: Za bilo kakav posao vam treba veza u SDA. Trebali su odustati ili Bakir ili njegova supruga
Zastupnik SDA u Predstavničkom domu PSBiH Šemsudin Mehmedović poznat je kao osoba koja često ističe svoje neslaganja s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Ono što zamjera Izetbegoviću i vrhu stranke naveo je u pismu koje je napisao zajedno sa Sadikom Ahmetovićem, Salkom Sokolovićem i Senadom Šepićem.

"Mi smo žrtvovali svoje pozicije kako bismo izvršili pritisak na predsjednika i rukovodstvo da započnu demokratizaciju ove stranke. Želimo da biti član SDA bude cool, nešto moderno i savremeno, a ne da to bude privatna prijateljsko-rođačka opcija. Mi ne želimo da snosimo odgovornost zbog takvog stanja", kaže Mehmedović.

Između ostalog, u pismu se spominje politika prema Mostaru, prijedlog da se formiraju tzv. megakantoni, te da se ukine Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" ili pripoji Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"HDZ-u je najmanje bitan Mostar. Vrlo teško će doći do rješenja ako se ne uključe neki nezavisni stručnjaci. Što se tiče situacije oko Opće bolnice i KCUS-a, javnosti je poslana poruka da za bilo kakav uspješan projekat treba dobra veza. Ogromna većina ljudi smatra da je za završavanje bilo kakvog posla treba veza u SDA. To je vrlo negativan imidž, zapravo, to jeste tako. Neko od supružnika je trebao odstupiti, ili Bakir nije trebao biti predsjednik, ili njegova supruga nije trebala biti direktorica", smatra Mehmedović. 

S obzirom da je glasanje održano nekoliko minuta prije intervjua, sa Mehmedovićem smo razgovarali i o novoimenovanom ministru prometa i komunikacija BiH Ismiru Juski. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.