10.10.2024. 15:19
1
"Snimanje vojnih objekata OS BiH dronovima i navodi o terorističkim napadima su nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Bosne i Hercegovine"
Portal Faktor je danas objavio ekskluzivno da su prošle sedmice, više puta, nepoznati dronovi kružili iznad vojnih objekata koji pripadaju Oružanim snagama Bosne i Hercegovina na tri lokacije.
Slučaj je to koji nije zabilježen u historiji OS BiH, a sve se dešavalo u ponedjeljak (30. septembra), utorak (1. oktobra) i petak (4.oktobra). 

Dronovi su kružili iznad Krupe kod Pazarića gdje se nalazi magacin naoružanja i municije, te iznad kasarni OSBiH u Livnu i Glamoču. Kako je pisao pomenuti medij, radi se o dronovima manjeg ili srednjeg dometa, odnosno dronovima kojima se može upravljati sa veće udaljenosti i služe za snimanja.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez u reakciji medijima je kazao da ga je pukovnik Gojko Knežević obavijestio o ovom slučaju, te da je dao naredbu da vojska odmah puca na njih ukoliko se ponovo pojave.

Početkom mjeseca, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dobilo je mail imenovan kao "teroristički napad" u kojem se navodi da "pošiljalac raspolaže važnim informacijama o pripremnim terorističkim napadima u vojnim objektima", a tada je Helez podigao mjere sigurnosti u vojnim objektima, te stepen borbene gotovosti.

Da li je nad Bosnom i Hercegovinom u toku hibridni rat, pitali smo našeg sagovornika Nedžada Ahatovića, stručnjaka za sigurnost.

U prilogu poslušajte šta nam je kazao.

Novinar: Ajdin Balićevac 
 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.