11.12.2015. 11:31
0
Jaguar Land Rover gradi postrojenje u Slovačkoj
Jaguar Land Rover danas je sa Vladom Slovačke potpisao sporazum o izgradnji svog novog postrojenja za proizvodnju luksuznih automobila u ovoj zemlji.
Kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja je u vlasništvu indijskog Tata Motorsa, planira izgraditi fabriku u blizini grada Nitra, koji se nalazi oko 100 kilometara zapadno od prijestolnice Bratislave. Ovo postrojenje trebalo bi proizvoditi oko 300.000 vozila godišnje, a trebalo bi biti otvoreno 2018. godine.

„Ovo je velika stvar za Slovačku“, kratko je kazao Robert Fico, premijer Slovačke.

Fabrika bi trebala donijeti oko 4.000 novih radnih mjesta. Slovačka je pokretačka snaga u regionu kada je u pitanju proizvodnja automobila. Svoja postrojenja u ovoj zemlji od ranije imaju njemački Volkswagen, francuski Peugeot Citroen i južnokorejski Kia Motors. 

(Anadolu Agency)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.