24.6.2016. 19:05
1
Razotkrivena najbrža luksuzna limuzina na svijetu
Bilo je pitanje trenutka kada će u javnost procuriti prve fotografije nove Panamere, modela kojim će se Porsche okititi titulom proizvođača najbrže luksuzne limuzine na svijetu.

U skladu sa najavama Panamera je dobila još izduženiju siluetu s povećanim međuosovinskim razmakom kao posljedicom postavljanja modela na novu MSB platformu. Isto donosi i redukciju mase, navodno za oko 90 kg u odnosu na prethodnika.

Osim novog prednjeg kraja Panamera u novom izdanju ispravlja svoj najveći vizualni nedostatak, a tiče se stražnjeg kraja vozila. Novi dizajn donosi recept sa modela 718 (Boxster/Cayman), a uključuje LED poveznicu svjetala. 
 
Obnovljena paleta V6 i V8 motora sa 4.0 V8 turbo motorom u fokusu osigurat će Panameri vrhunske vozne osobine. Recimo i kako će naknadno biti lansiran i plug-in hibrid. 
 
A šo se tiče interijera najveća novost je 12-inčni info zaslon infotainment sistema. Ploča s instrumentima je digitalna, ali središnje mjesto uspio je izboriti analogni mjerač broja okretaja motora. Usprkos činjenici da se voze u najbržoj luksuznoj limuzini putnici nazad će moći uživati u vrhunskom komforu. 
 
Više informacija o modelu bit će poznato u danima koji slijede, a velika premijera zakazana je za 28. juni.


(Anesa Agović / Index.hr)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.