29.6.2016. 12:13
0
Toyota zbog vazdušnih jastuka povlači 1,43 miliona vozila
Japanski proizvođač automobila Toyota povući će 1,43 miliona vozila širom svijeta zbog greške u vazdušnim jastucima, javlja Anadolu Agency (AA).

Automobili koji su pogođeni ovim opozivom su Toyotini modeli Prius i Lexus iz perioda od 2008. do 2012. godine, navode britanski mediji. 

Toyota i drugi svjetski proizvođači automobila posljednjih godina pogođeni su milionskim opozivom zbog raznih problema i neispravnosti vazdušnih jastuka japanske kompanije Takata. 

Najnoviji Toyotin opoziv ne uključuje Takatine jastuke i problem nije povezan sa smrtnim slučajevima ili povredama vozača i putnika. Povlaćenje obuhvata 730.00 vozila prodatih u Japanu, 495.000 u Sjevernoj Americi, kao i u Evropi, Kini i drugim regijama. 

U saopštenju Toyote navodi se da je do opoziva došlo zbog toga što spomenuta vozila imaju vazdušne jastuke sa malim pukotinama na spojevima, što bi vremenom moglo dovesti do njihovog proširenja. Zato bi se moglo dogoditi da se vazdušni jastuk samo djelimično napuše ili da dijelovi za njegovo napuhavanje završe u unutrašnjosti vozila, što bi dovelo do povećanog rizika od povreda. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.