8.7.2016. 17:50
0
Luksuz sa 1000 konja: Aston Martin i Red Bull predstavili hiperautomobil
Razvijat će i do 1000 KS, a najskuplji primjerak koštat će čak četiri miliona dolara.

Saradnja Aston Martina i Red Bulla zaintrigirala je mnoge, a sad smo dobili i odgovor što su te dvije kompanije sposobne zajednički napraviti. Aston Martin i Red Bull predstavili su dizajn, odnosno, koncept hiperautomobila AM-RB 001.
 
Superbogataši će se morati požuriti ako žele svoj AM-RB hiperautomobil jer će biti proizvedeno između 99 i 150 cestovnih primjeraka i još 25 samo za stazu.
 
Pokretat će ga 7.0 V12 te će razvijati i do 1000 KS u izvedbi samo za trkaću stazu, a masa će mu biti manja od 1000 kg.
 
Produkcijska inačica bit će gotova 2018. ili 2019., a cijena će biti i više nego paprena. Najjeftiniji primjerak koštat će 2,5 miliona dolara, a najskuplji čak četiri miliona dolara.

(Anesa Agović / autoportal.hr)

0
TECHNOMANIA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.