1.8.2016. 19:20
0
Nabrijanost do krajnje granice: Stiže nova Mercedesova A klasa
Transformacija A klase od pomalo neuglednog MPV-a do nabildanog kompakta je odlično prošla, no još ima prostora za poboljšanja.

Takvog su mišljenja u AutoExpressu koji pozivajući se na nekoliko izvora najavljuju opsežne novosti na novoj generaciji A klase koja bi na scenu trebala stići već dogodine kao modelska 2018. godina.
 
Model će tako biti postavljen na modificiranu MFA platformu s nešto većim razmakom između osovina. U prijevodu to znači više prostora u kabini, ali i još rafiniraniji osjećaj u vožnji. Ono bitno je da prednji pogon ostaje, kao i da će se uzor potražiti u C klasi, pa čak i u novopridošloj E klasi.
 
Najveća novost će biti potpuno novo uređenje interijera sa moderno skrojenom prednjom armaturom i vrhunskim materijalima. Bolja ponuda prostora podrazumijeva i prtljažnik, gdje potonja novost dolazi kao posljedica redizajna stražnjeg kraja vozila, piše Slobodna Bosna.
 
Praktičnija i prostranija A klasa će biti ujedno i sigurnija, pa budući vlasnici ničime više ne bi trebali biti zakinuti u odnosu na veće modele iz Mercedesa.
 
A kad su u pitanju performanse, dovoljno je reći kako je u pripremi nova paleta motora. Jedino otvoreno pitanje je koliko će daleko ići AMG izvedba, već sada najsnažniji kompaktni model. Nagađa se kako bi se u jednoj varijanti ispod poklopca motora mogao naći i agregat od 400 konjskih snaga.
 
U prilogu pogledajte špijunski video nove Mercedesove A klase.

(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.