9.11.2016. 19:25
0
General Motors otpušta više od 2000 radnika
Američka kompanija "General Motors" saopštila je da zbog pada potražnje za automobilima, od januara mora da otpusti više od 2.000 radnika u dva postrojenja za proizvodnju dijelova u državama Ohaio i Michigen.

U saopštenju se navodi da će suspendovati treće smjene u postrojenjima u Lordstaunu u Ohaiu nedaleko od Klivlenda i Lensingu u Michigenu jer kupci više uzimaju terenska vozila i kamionete od automobila. 

Oko 1.250 radnika biće otpušteno iz postrojenja u Lordstownu, gdje se proizvode modeli "chevrolet cruz". Oko 840 radnika biće otpušteno iz postrojenja Lensing grand river. 

"General motors" najavljuje dodatne investicije od više od 900 miliona dolara u postrojenje za proizvodnju mjenjača u Toledu u državi Ohaiu, postrojenje "Lensing grend river" i u Bedfordu u Indiani.


(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.