29.1.2017. 17:29
0
Zbog tehničkih kvarova VW povlači blizu 600.000 vozila s tržišta u SAD-u
Njemačka automobilska kompanija Vokswagen (VW) će uskoro morati s američkog tržišta iz prodaje povući blizu 600.000 vozila na kojima je otkriven niz tehničkih nedostataka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački mediji danas javljaju kako je američki Ured za sigurnost saobraćaja NHTSA saopćio kako će VW morati uskoro iz prodaje u SAD-u povući blizu 600.000 vozila, a najveći broj tih vozila je marke Audi.

Na velikom broju VW vozila utvrđeni su problemi s otvaranjem zračnih jastuka, istezanjem sigurnosnih pojasa i pregrijavanjem vodenih pumpi prilikom saobraćajnog udesa.

Povlačenje VW vozila iz prodaje na američkom tržištu bi trebalo početi početkom februara, a kupci koji su već kupili automobile će moći besplatno izvršiti popravke kod zvaničnih distributera.

Volkswagen i Audi do sada nisu komentirali slučaj.

Ranije je s američkog tržišta povučeno više od 100 miliona vozila zbog problema sa zračnim jastucima koje je proizvodila japanska kompanija Takata, ali nije potvrđeno da li se radi o istom proizvođaču kada je riječ i o spornim vozilima Volkswagena koja se povlače sa tržišta.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.