10.1.2024. 12:15
0
Evo koja je kompanija prošle godine prodala najviše automobila na svijetu
FOTO: ilustracija
Japanska kompanija “Toyota Motor” je četvrtu godinu zaredom zadržala lidersku poziciju na međunarodnom tržištu prodaje vozila, prenosi agencija Kjodo na osnovu sopstvenih procjena.

Agencija navodi da je Toyota između januara i novembra prošle godine prodala 10,22 miliona vozila, dok je njen glavni konkurent Volkswagen prodao 9,24 miliona vozila u 2023. godini.

Toyota još uvijek nije saopštila zvanične podatke o prodaji za 2023. godinu.

Japanska kompanija je 27. decembra predstavila izvještaj u kojem se navodi da je u periodu od januara do novembra 2023. godina proizvela rekordnih 9,23 miliona vozila, prenose Nezavisne novine.

Prethodni rekord je postavljen 2019. godine kada je Toyota proizvela 9,05 miliona vozila.

(Aldin B.)

Automobili
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.