25.2.2015. 22:54
0
Ekskluzivno: Besplatan lijek protiv svinjske gripe
Nenada Gavrilovića o kojem su gotovo svi mediji u regionu pisali kao travaru koji je pronašao lijek proziv virusa H1N1 ekipa Source.ba posjetila je u mjestu Mokrom, gdje već deset godina živi sa suprugom Irenom. Ovaj rođeni Sarajlija, sa Kovača kako nam je rekao travarstvo je učio od raznih baba sa Romanije, sa Crepoljskog polja i od ljudi koji su posjedovali znanje koje se tradicionalno prenosilo sa koljena na koljeno.
Nenad je u žižu interesovanja dospio nakon objavljivanja prirodnog lijeka protiv svinjskog gripa koji, ako se ne liječi oštećuje sve organe i dovodi do smrti, a za posjetitelje portala travar Gavrilović je besplatno ponudio recept koji u roku od 24 sata eliminiše virus H1N1.

Do svog čudotvornog izuma koji su isprobali mnogi zaraženi svinjskim gripom došao je tako što je liječio pse i svinje od svinjske kuge koja se prenosi na ljude. Rekao nam je i da je lijek pokušao predložiti Ministarstvu zdravlja, raznim institucijama, ali bezuspješno, svako je želio pronaći svoj dio kolača iz te priče, a Gavrilović samo želi pomoći ljudima. Možda bi zdravstveni budžet BiH ostao veći kada bi se ovaj lijek alternativne medicine patentirao.

Gavrilovićev lijek koristio je i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo. Našeg sagovornika pitali smo da li je liječio poznate ličnosti, međutim tu priču nam je  ispričao kada se kamera ugasila, kaže da ne želi sebe da eksponira, a kad bi vam rekli koga je sve liječio spisak bi bio zaista dug, zato ćemo reći samo...Nenad Gavrilović je liječio i izliječio mnoge koji novcem mogu kupiti sve, samo ne zdravlje. Možda da vam još za kraj zagolicamo maštu, travar Gavrilović je pozvan da liječi osobu iz susjedstva o kojoj se ovih dana mnogo piše u medijima.

Recept za prevenciju svinjskog gripa:
Najvažnije je podići imuni sistem, a to se radi pomoću ribljeg ulja. Odrasli treba da piju po jednu supenu kašiku dnevno, a djeca dvije kašike ribljeg ulja dnevno. Zatim, treba uzimati i veoma jednostavan lijek, koji se pravi od sastojaka koji se mogu naći na svakoj pijaci i u apotekama.

POTREBNI SASTOJCI:

- 500 grama meda
- 100 grama svježeg korijena rena
- 20 grama samljevene žalfije

NAČIN PRIPREME:

Ren se izrenda i pomiješa sa medom. Tome se doda 20 grama samljevene žalfije.

UPOTREBA:

Mješavina se uzima 20 dana ujutru i uveče. Odrasli treba da uzimaju po jednu supenu kašiku, a djeci je dovoljna po jedna kafena kašika ujutru i uveče. Ako u tih 20 dana čovjek dođe u dodir sa virusom, neće oboljeti, a steći će imunitet na svinjski grip.


Ako neko već boluje od gripa treba u toku 24 sata da popije četiri grama vitamina C, po jedan gram na šest sati. Najbolje ga je istucati pa popiti s vodom.

Šta treba izbaciti iz ishrane dok traje epidemija:
Travar Nenad Gavrilović kaže da dok traje epidemija svinjskog gripa ne bi trebalo jesti sve vrste šećera niti piti vještačke sokove.

Slatkiše treba izbaciti iz ishrane. Šećer izbacuje kalcijum iz organizma i tako uništava imunitet. Najveću opasnost predstavlja upotreba sirćeta, bilo da se radi o vinskom ili jabukovom. Ne treba koristiti ni pasterizovano povrće. Sirće izbacuje vitamin C i umjesto njega treba koristiti isključivo limun.

Čaj koji pomaže onima koji već imaju grip:

POTREBNI SASTOJCI:

- limun, med, cimet, muškatni oraščić, karanfilić, crno vino
NAČIN PRIPREME:

U dva litra hladne vode stave se četiri oguljena limuna, koja se prethodno sitno isjeckaju. Tome se dodaju četiri supene kašike meda. Ovo se poklopi i pusti da ključa oko 20 minuta. U tu vodu se potom dodaju jedna kašika mljevenog cimeta, jedna kašika mljevenog muškatnog oraščića, pola kafene kašike karanfilića i dva decilitra crnog vina. Ostaviti da ključa još pet minuta.

UPOTREBA:

Ova količina čaja treba da se popije u toku 24 sata. Čaj treba piti četiri dana.

(Novinarka: Alma Kurtović Alilović, snimatelj: Alen Alilović)









0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.