9.11.2015. 17:43
0
Sutra akcija „Pomozimo zajedno“ Dževadi Valentić
Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima “Pomozi.ba” u saradnji sa Sarajevskim Spazio caffeom sutra organizira akciju pomoći Dževadi Valentić, djevojci koja je rođena s oštećenom kičmenom moždinom.

Od sutrašnjeg pazara Café Spazio donirat će novac Udruženju Pomozi.ba za Dževadu koja danas ima 37 godina i živi u trošnoj kućici u Zeničkom naselju Orahovica.

- Svih ovih godina, Dževadi Valentić je otac bio najveća podrška i neko ko se najviše brinuo za nju, ali sudbina je bila takva da je Dževada pored izgubljenog zdravlja prije par mjeseci izgubila i oca kojeg je smrt zadesila iznenada. Nakon smrti oca, Dževadi je život još teži, a brigu o njoj vode majka i brat koji pored posebnog načina ishrane moraju na dnevnoj bazi osigurati oko 40 različitih tableta kako Dževada ne bi imala dodatne napade i bolove. Sve to nas je potaklo da nađemo način da poboljšamo kvalitet života našoj Dževadi i da joj pomognemo onoliko koliko možemo - poručili su iz Udruženja.

Pored ovoga dio ovomjesečnih prihoda iz “Radnje dobre volje” koja se nalazi na adresi Fetaha Bećirbegovića br.8 će biti usmjeren za pomoć Dževadi.

Za one koji žele da lično uruče pomoć, Dževada živi u selu Orahovica (općina Zenica), adresa Kovačevići br. 88 - kontakt osoba Dževad (njen brat) 061 456 651.

Pomoći Dževadi možete i na pozivom na broj 090 29 00 29 čime se donira 1KM (samo za BH Telecom mrežu), kao i uplatom novčane donacije na transakcijski račun:

Intesa Sanpaolo Banka BIH – 154-160-20044490-67 - za uplate u BiH.

Za uplate iz inostranstva:Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo Svrha: Pomoć za Dževadu Paypal: paypal1@pomozi.ba

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.