24.12.2015. 12:00
0
Mladić iz Ljubuškog kažnjen zbog pokazivanja "srednjeg prsta" prema radaru
S ukupno 1140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja "srednjeg prsta" prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina na cesti koja povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u ZHŽ-a, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

 - Na snimci je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke – priopćili su iz policije.

 M. P.  je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvaćajući odgovornost.

 Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P.-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene prometne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine - izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.