6.1.2016. 22:02
8
"Moj sin već tri godine ne ide u Internacionalnu školu na Ilidži, svi smo u šoku nakon objave imena"
Večeras se oglasio Midhat Hubijar, otac jednog od dječaka čije ime se našlo na spisku s imenima djevojčica i dječaka koji su navodno učestvovali u zlostavljanju dječaka Mahira Rakovca, a koji je danas kružio društvenim mrežama.

Naime, Hubijar se javio Redakciji Slobodne Bosne. Hubijar je poručio sljedeće:

"Moj sin već tri godine ne pohađa Internacionalnu školu na Ilidži i definitivno nema ništa s tim događajima. U šoku smo, dijete je u šoku i pod strašnim pritiskom, kao i čitava porodica, niko ne izlazi iz kuće. Moj sin se našao na spisku koji je neko iz ko zna kakvih razloga plasirao na internet. Toliko je potresen da smo morali čak angažovati i psihologa da mu pomogne", kaže Midhat Hubijar.

Sagovornik Slobodne Bosne je poručio da će već sutra pokrenuti tužbu protiv medija koji su objavili ove informacije.

"Pokrenut ćemo tužbe i krivične prijave protiv portala i onih koji su preko društvenih mreža objavljivali ime i upućivali prijetnje i koji su pokrenuli svu tu hajku. Dijete se mora zaštititi, i mora znati da je zaštićeno, jer ovo što cijeli dan proživljava, kao i svi mi s njim, potpuno je nepodnošljivo", ističe Hubijar.

Podsjećanja radi, Mahir Rakovac se ubio 14. decembra 2015. godine skokom sa osmnog sprata zgrade na Dobrinji. Nakon njegovog samoubistva su se pojavile informacije da je bio zlostavljan u Internacionalnoj školi od strane drugih učenika, što su potvrdili roditeljima Mahira, njegov očuh Dubravko Lovrenović i njegova majka, Alisa Mahmutović.

 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.