15.1.2016. 20:32
1
Premijer KS prije pet mjeseci najavio kazne, direktori javnih preduzeća i dalje imaju ogromne plate
Prošlo je skoro pet mjeseca kako je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković najavio da će “ubrzo neki neodgovorni direktori javnih komunalnih preduzeća snositi sankcije” zbog enormno visokih plata, piše novinska agencija Patria.

Konaković je, podsjećanja radi, od preuzimanja premijerske pozicije obišao sva preduzeća u vlasništvu Kantona i najavljivao radikalne poteze i promjene, kako u njihovom radu, tako i u kresanju mjesečnih primanja pojedinaca.  

U septembru 2015. godine najavio je održavanje redovne i hitne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, na kojima su se trebale razmatrati plate direktora u javnim preduzećima u Kantonu Sarajevo.

U sedmici koja je uslijedila nakon ovih izjava, Vlada KS održala je dvije sjednice, kako je to Konaković i najavio. Međutim, ni na jednoj od njih nije se razgovaralo o direktorskim platama, niti o osnivanju radnih tijela koja bi se pozabavila ovim problemom. Najavljivao je Konaković i krivične prijave protiv nekih direktora i nadzornih odbora, ali evo četiri mjeseca poslije konkretne akcije nema.

Još tada je rekao kako je svjestan da će zbog ovoga negodovati neki "centri moći". No, ako je suditi po šutnji koja je uslijedila nakon što se podigla žestoka prašina u javnosti, kada je objelodanjeno da neki direktori imaju 115.000 KM godišnje neto primanja, “centri moći” su izgleda ostvarili svoj cilj- o platama direktora više ni riječi. 

Patria / Foto: Anadolu Agency

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.