3.2.2016. 14:30
0
Sud izuzeo sutkinju Indiru Jahić iz postupka protiv rukovodioca GRAS-a
Kantonalni sud u Sarajevu izuzeo je sutkinju Indiru Jahić iz postupka protiv bivših rukovodioca u GRAS-a Ibrahima Jusufranića i Branislava Petrovića zbog sumnje u njenu pristrasnost.

Jahić je izuzeta obzirom da postoji sumnja u njenu pristrasnost, jer je njen suprug radio u GRAS-u u vrijeme dok je optuženi Jusufranić bio direktor te firme.

Kako neslužbeno saznanje Balkanska istraživačka mreža, sutkinja Jahić je imala obavezu da se sama izuzme zbog ovog razloga, ali to nije učinila.

Nakon imenovanja novog sudije, suđenje Jusufraniću i Petroviću će početi iznova.

Jusufranić i Petrović su optuženi da su zlouporebom položaja ili ovlaštenja prouzrokovali štetne posljedice za GRAS i budžet Kantona Sarajevo.

Suđenje im je počelo krajem januara ove godine.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.