18.3.2016. 20:49
0
Odabrano idejno rješenje za izgradnju kružnog toka na Šipu
Četiri idejna rješenja za izgradnju kružnog toka u sarajevskom naselju Šip, od kojih su dva prihvaćena kao tehnički zadovoljavajuća, prezentirana su danas.

Tokom sastanka predstavnika JP Ceste Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Općine Centar istaknuto je da će izgradnja tok kružnog toka smanjiti jutarnje i poslijepodnevne gužve na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa.

U prvom idejnom rješenju predviđeno je oko 600 metara nove trase Alipašine ulice, izgradnja dva kružna toka na Šipu i Barama, te povezivanje nove saobraćajnice sa ulicama Jukićeva i Branilaca Šipa, u skladu sa glavnim projektom buduće Prve transvezale. Za realizaciju tog rješenja, po prvim procjenama, potrebno je oko 2,7 miliona KM bez PDV-a i troškova eksproprijacije zemljišta.

Drugo ponuđeno rješenje se od prvog razlikuje jedino u tome što nema planiran drugi kružni tok na Barama, koji bi bio građen u okviru izgradnje Prve transverzale. Druga varijanta je po procjenama jeftinija za oko 300.000 KM.

Na sastanku je dogovoreno da će u rebalansu budžeta Općine Centar biti planirana finansijska sredstva između 30.000 i 40.000 KM za izradu projektne dokumentacije, te da će biti pokrenuta procedura za izmjenu regulacionih planova za to područje, saopćeno je iz Općine Centar.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.