19.3.2016. 10:56
0
Vodostaj Save u laganom opadanju
Vodostaj rijeke Save je u laganom opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Visina vodostaja izmjerena jutros u 7 sati iznosila je na vodomjernim stanicama u Bosanskom Brodu 704 cm, a juče 725 cm, Bosanskom Šamcu 584 cm, juče 609 cm te u Orašje 814 cm, a juče 835 cm.

Na području ostalih kantona Federacije BiH, vodostaj rijeka je u normali, navedeno je u izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Kad je riječ o požarima, u gradu Tuzla vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije i to u naselju Slavinovići, gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i u naselju Sjenjak, gdje je došlo do požara na privatnom motornom vozilu koji je zahvatio i vozilo koje je bilo parkirano pored opožarenog vozila. Svi požari su ugašeni.

U općina Lukavac su vatrogasci djelovali tri puta na gašenju požara i to u naselju Kravlji Greb na planini Ozren gdje je došlo do požara niskog rastinja ukupne površine oko 30 duluma. U akciji gašenja požara učestvovali su i radnici JP Šume TK. Požar je lokaliziran i ugašen.

Istog dana u naselju Doboštica, došlo je do požara u prostorijama PP Zanatski centar koji je zahvatio unutrašnjost prostorije u kojoj je bila deponovana stara garederoba. Požar je ugašen.

U naselju Hodžići, MZ Devetak, došlo je do požara na privatnom stambenom objektu (kuća) koji je zahvatio i štalu i nadstrešnicu. Požar je ugašen.

U Zenici je, u naselju Radakovo, došlo je do požara niskog rastinja i suhe trave na manjoj površini i taj požar je ugašen. Također, u općini Kakanj vatrogasci su djelovali dva puta, u mjestu Rošćevina i kod sela Marozi, gdje je došlo do požara niskog rastinja i suhe trave manje površine. Požari su ugašeni.

U općini Čapljina, Profesionalna vatrogasna jedinica te općine imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Bivolje Brdo, gdje je gorila šuma i nisko rastinje.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije, jednu na gašenju niskog rastinja i jednu intervenciju na gašenju zapaljenog smeća u kontejneru, navodi FUCZ.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.