11.5.2016. 14:31
0
Suđenje Radončiću i drugima:18. maja iskaz daje Azra Sarić, svjedokinja u slučaju protiv Keljmendija
U Sudu BiH danas je održan nastavak suđenja predsjedniku SBB Fahrudinu Radončiću, kojem se sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem sudi zbog ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, javlja reporter novinske agencije Patria.
Danas su svoje iskaze dala dva svjedoka Aziz Šukalo, direktor marketinga Farmavite i Tarik Mašić, šef Maksilofacijalne klinike UKCS, dok treći svjedok Jasminka Tanović nije uredno obaviještena, te je određeno da će svjedočiti 1. juna.

Ključno svjedočenje je na ročištu koje će se održati 18. maja kada je jedini svjedok Azra Sarić.

Podsjećamo, na Azru Sarić prema navodima optužnice, svjedokinju u predmetu protiv Nasera Keljmendija vršen je pritisak da u svom svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u slučaju ubistva Ramiza Delalića ne spominje Fahrudina Radončića.

Odbrana Dautbašića i Šahman predvođena advokaticom Vasvijom Vidović osporavala je tvrdnje Tužilaštva BiH riječima da je Sarić u svojim ranijim iskazima isključila Radončića i Keljmendija kao izvršioce ovog djela. 

Tužitelj Božo Mihajlović je na ročištu pročitao iskaze svjedokinje Azre Sarić od 21. 12. i 25. 12. prošle godine u kojem Sarić izjavljuje da je 18. decembra trebala svjedočiti protiv optuženog Nasera Keljmendija u slučaju koji se vodi na Kosovu.

"Ona je izjavila da je par dana prije svjedočenja na nju izvršen pritisak da lažno svjedoči. Potvrđuje da je osumnjičeni Bakir Dautbašić dana 4. decembra stupio u kontakt sa Sabahudinom Žujom, direktorom Farmavite gdje je svjedokinja Azra Sarić zaposlena, te se sa istim sastao i od njega tražio da stupi u kontakt sa Azrom Sarić vezano za njeno svjedočenje u Sudu BiH kako bi vršio pritisak na istu da ne spominje njegovog šefa Fahrudina Radončića. Nakon ovoga, Sabahudin Žujo poziva Azru Sarić te joj saopštava da ima pritisak od Bakira Dautbašića za njeno svjedočenje", kazao je Mihajlović na jednom od prethodno održanih ročišta.

Nastavak suđenja Radončiću i drugima je 1. juna kada osim Tanović svjedoči i Almir Bašić. I danas su podršku lideru SBB svojim prisustvom u sudnici dali visokopozicionirani članovi ove stranke. 

Optužnica protiv Radončića i drugih je podignuta 5. februara, a potvrđena 15. februara. 
(NAP)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.