26.6.2016. 13:39
0
Hrvatski biznismen Luka Rajić posjetio Konjic i donirao 40.000 KM za džamiju
Hrvatski biznismen Luka Rajić pokazao je kako svoj rodni kraj nikada ne treba zaboraviti.
Naime, Rajić je jučer posjetio Konjic, grad u kojemu se rodio i za koji je donirao i još uvijek donira velika sredstva, te pomože u razvoju i kreiranju boljeg života u tome gradu.

Tim povodom, upriličeno je i svečano otkrivanje pločice a njegovim imenom, postavljene na ogradi novoizgrađene džamije u Konjicu, za koju je Rajić donirao 40.000 KM. 

Luka Rajić je u izjavi za Fenu kazao kako mu uvijek predstavlja posebno zadovoljstvo posjetiti i pomoći svoj radni grad Konjic.

- Konjic, moj rodni grad ne može nikada izaći iz srca, jer tu sam rođen i zbog toga mi je uvijek jako drago doći i potvrditi onu teoriju,a  to je da se nikada ne zaboravi mjesto iz kojeg si potekao. Tako odgajam i svoju djecu - istaknuo je Rajić.

 Emir Bubalo, načelnik Općine Konjic izrazio je veliku zahvalnost za donaciju Luke Rajića, te istaknuo kako se nada da će se suradnja i dalje nastaviti. Dodao je kako mu je posebno zadovoljstvo što se uistinu primjeti da Konjic privlači sve veći broj ljudi, no i da ima neopisive prirodne ljepote za pokazati.

Emir Duranović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Konjic zahvalio je Rajiću na donaciji od 40.000 maraka, te istaknuo kako je ova donacija dokaz da duh Bosne živi.

 Rajić je prilokom boravka u Konjicu posjetio i glazbeni centar "Rezonanca", koji pomaže od njegova osnutka, a za nabavku opreme donirao je 50.000 KM.

U centru "Rezonanca" upriličeno je potpisivanje ugovora novih polaznika te škole za školsku 2016/2017 godinu, nakon čega je održan koncert na kojem su načelnik te općine Emir Bubalo i Luka Rajić dodijelili diplome za završeni prvi razred niže glazbene škole. 

 Rajić je u obraćanju, kazao kako mu posebno zadovoljstvo predstavlja posjetiti male dječake i djevojčice, učenike centra "Rezonanca". Dodao je kako razvoj i rad tog glazbenog centra ne bih dostigao razinu na kojoj je danas bez Biljane Handžo, rukovoditeljice tog muzičkog centra, koja je, kako kaže Rajić, sanjala i dala sve od sebe da taj njezinn san postane i stvarnost.
(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.