15.7.2016. 17:06
2
Spisak zastupnika u Parlamentu FBiH koji nisu podržali Zakon o liječenju neplodnosti
Prijedlog Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom koji je SDP BiH uputio u parlamentarnu proceduru jučer nije dobio podršku zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH da bi uopće bio stavljen na dnevni red.

Protiv Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom glasali su zastupnici HDZ BiH. Neki od zastupnika SDA i SBB-a podržali su ovakav zakon, dok su neki od njih bili suzdržani. 

Da je Zakon usvojen, olakšao bi mnogim bračnim parovima u FBiH da dobiju potomstvo.

Ovaj zakon predviđao je dva besplatna pokušaja potpomognute oplodnje za bračne parove koji ne mogu dobiti potomstvo prirodnim putem.

Procjene su da 15 posto stanovništva u BiH pati od neplodnosti. Neplodnost je podjednako zastupljena i kod muškaraca i kod žena. Podaci govore da 40 žena pati od neplodnosti, isto toliko ima i muškaraca, dok u 15-20 posto slučajeva to je zajednički ili neobjašnjiv problem. 

Patria objavljuje spisak zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH iz kojeg se može vidjeti ko je od njih podržao prijedlog ovakvog zakona, ko je bio protiv a ko suzdržan za stavljanje zakona na dnevni red.

(NAP)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.