19.7.2016. 12:28
11
Radnice kladionice Premier održale protest u Mostaru
Tridesetak radnica Sportske kladionice Premier okupilo se jutros u Mostaru jer, kako je istaknuto, žele sačuvati svoja radna mjesta. Za mirni protest, koji je održan na Španskom trgu, povod je bio usvajanje izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, a koji je ranije predložila Vlada FBiH.

Radnici ovih kladionica udružili su se i putem društvenih mreža te je tako pokrenuta i grupa na društvenoj mreži Facebook pod nazivom "Spasimo naša radna mjesta - 'Sportska Kladionica Premier'. Uključeno je preko hiljadu i po članova te se u grupi svakodnevno iskazuje protivljenje usvojenom prijedlogu o izmjenama i dopunama Zakona i igrama na sreću, piše Bljesak.

''Grupa je nastala kao odgovor i jasna poruka Amiru Zukiću i ostalim političarima koji žele uništiti privatne kladionice kako bi na tržištu Federacije BiH, a kasnije i Republike Srpske, omogućili monopolski položaj austrijskom Novomaticu'', stoji u opisu na službenoj Facebook stranici, prenosi N1.


(Anesa Agović)

11
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.