1.8.2016. 15:54
1
"S Čovićem sam imao dogovor, stoga me čudi ovakva njegova reakcija nakon sastanka sa Dodikom"
Navodi lidera HDZ i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića prema kojim sporazum o mehanizmu koordinacije ignoriše kantone nisu tačni. Pozicija kantona nije promijenjena, i oni su, u skladu s ranijim rješenjima iz mehanizma koordinacije, jednako zastupljeni u okvirima svojih ustavnih nadležnosti.

S gospodinom Čovićem sam, prije sastanka u Istočnom Sarajevu, imao konsultacije i dogovorili smo se šta je prihvatljivo a šta ne. Stoga me čudi njegova reakcija. Umjesto da pozdravi dogovor, on počinje praviti bespotreban problem oko toga - izjavio je za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Čović je kritizirao jučer postignuti dogovor Izetbegovića i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o Mehanizmu koordinacije.

-Problemi koje sada rješavamo na putu evropskih integracija u dobroj mjeri su proizašli iz činjenice da je Dragan Čović insistirao na predavanju preuranjene i nedozrele aplikacije za članstvo u EU. Od tada sam lično mnogo i predano radio da naknadno obezbijedimo kredibilitet naše aplikacije. Ispregovarana je adaptacija SSP, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije. Reakcije iz EU pokazuju da smo postigli dobra rješenja - ističe Izetbegović.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.