1.8.2016. 16:20
1
"Dodik je dobio ono što mu trebalo, a to je aranžman s MMF-om. Teško da će bilo šta biti od Mehanizma koordinacije"
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PD PSBiH) Damir Arnaut ponovio je stav Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u vezi s postignutim dogovorom predsjednika SDA i SNSD-a, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, da podržava svaki korak naprijed na evropskom putu.

- Ovo su pozitivne vijesti i mi kao stranka to podržavamo - kazao je Arnaut danas novinarima tokom pauze zasjedanja Predstavničkog doma PSBiH.

Poslanik Amir Fazlić (SDA) smatra da je sastanak Izetbegović-Dodik odblokirao evropski put BiH i da je to doprinos za oba entiteta.

Poslanik Lazar Prodanović (SNSD) smatra da je bitno da politički lideri razgovaraju.

Kazao je da je SNSD zadovoljan dogovorom jer je ispoštovana ustavna procedura BiH.

Suprotno mišljenje ima poslanik Željko Komšić (DF).

- Mislim da je Milorad Dodik dobio ono što mu trebalo, a to je aranžman s MMF-om, a što se tiče mehanizma koordinacije, teško da od toga bude išta - smatra Komšić.

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, bio je domaćin sastanka delegacija SDA i SNSD-a predvođenih stranačkim liderima Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom koji su jučer postigli saglasnost o brojnim važnim pitanjima, uključujući aranžman s MMF-om, mehanizam koordinacije, strategije u sektoru transporta te druga važna pitanja.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.