17.8.2016. 19:12
0
Delegacija Ministarstva odbrane Njemačke posjetila MOBiH i Zajednički štab OSBiH
Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić sastao se danas s delegacijom Ministarstva odbrane Savezne Republike (SR) Njemačke, koja se u okviru bilateralne odbrambene saradnje nalazi u dvodnevnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH (MOBiH) i Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Delegaciju Ministarstva odbrane SR Njemačke predvodio je mornarički brigadir Detlefsen, a delegaciju u kojoj su bili desk oficir za zemlje jugoistočne Evrope Holgen Kasch, pukovnik Mattias Pusching, pukovnik Martin Hermann i kapetan Michael Klein, primio je pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Delegacija MOBiH i OSBiH informirala je goste o aktuelnoj situaciji u tim institucijama, a teme razgovora bile su aktivnosti MOBiH i OSBiH na putu BiH ka NATO-u, regionalna sigurnosna situacija te nastavak rada na dokumentu "Pregled odbrane".

Također razgovarano je i o drugim aktivnostima OSBiH, pitanju rješavanja viškova naoružanja, kao i učešću pripadnika OSBiH u mirovnim misijama, saopćeno je iz MOBiH.

(FENA)

MOOSBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.