19.8.2016. 19:43
0
Saopćenje iz Općine Visoko: Tobožnje obraćanje javnosti "Majki Srebrenice" djeluje nestvarno, ne vjerujemo da je to zvanični stav
Iz Općine Visoko dobili smo odgovor na pisanje pojedinih medija o pismu kojeg su Majke Srebrenice poslale Općini Visoko.

Saopćenje vam prenosi u cjelosti:

"Na pojedinim portalima danas je preneseno „Saopćenje za javnost“ u čijem potpisu su članice Udruženja "Majke i žene Srebrenice" koje traže izvinjenje Općine Visoko i načelnice Amre Babić zbog navoda u kojem stoji „Nakon ispraćaja našim najmilijih, Visokom se isto veče prolamala muzika. I sutra dan. Pa i noć uoči same dženaze 11.07.2016. u Visokom je održavan koncert Zabranjenog pušenja.“

Tobožnje obraćanje javnosti “Majki Srebrenice” djeluje nestvarno. Ne možemo vjerovati da je riječ o zvaničnom stavu ovog Udruženja čiji rad izuzetno cijenimo. I dalje mislimo da je ovo Saopćenje produkt ultimatuma lokalnih tajkuna koji na ovaj način kupuju nešto što nije na prodaju – genocid počinjen u Srebrenici i osjećanja majki i žrtava tog istog genocida. Napominjemo, "Visočko ljeto" ove godine održano je u terminu od 08. do 13.07.2016. godine.

Zbog termina obilježavanja, programski sadržaji su bili prilagođeni ovom periodu godine kada se sjećamo žrtava najvećeg genocida počinjenog u srcu moderne Evrope, u Srebrenici. Učesnici programa bili su pored lokalnih izvođača i grupe Divanhana, Shaderwan Code, Latif Močević, Armin Muzaferija i Eldin Huseinbegović. 

10.7. na Ljetnoj pozornici izveden je prigodan program grupe Shaderwan Code-Arabeske, a riječ je o članicama hora Arabeske iz Zagreba koje interpretiraju duhovnu muziku, uz muzičku pratnju dijela članova grupe Zabranjeno Pušenje. U Saopćenju koje je izdato nakon tačno 40 dana od manifestacije se navodi da je i 11.7.2016. godine održan program. I jeste.

Nazvan je "Sjećanje na 11. juli" , a održan je na jedinstvenom obilježju u BiH -Trgu žrtava genocida u Srebrenici, gdje je još jednom odata dužna počast u znak sjećanja na sve nevino stradale", stoji u saopćenju Općine Visoko.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.