12.9.2016. 12:01
0
Civilna zaštita Konjic prijavila postojanje NUS-a na putu za Spiljane
Općinska služba civilne zaštite Konjic prijavila je postojanje NUS-a odnosno tromblona, na putu za mjesto Spiljane.

Prijava je proslijeđena timu za prikupljanje i uništavanje NUS-a, Mostar "A" i Federalnoj upravi civilne zaštite Sarajevo, navodi se u redovonom izvještaju o stanju u Federaciji BiH Federalne uprave civilne zaštite.  

U Mostaru otklonjeni su kvarovi u djelovima grada koji su jučer ostali bez napajanja električne energije zbog jake grmljavine i udara groma.

Usljed grmljavinskog nevremena sinoć je dolazilo i do kraćih prekida na dalekovodima u općinama Bihać i Bosanska Krupa.

Vatrogasna jedinica Bihać imala je manju intervenciju zbog zapaljenja plinske boce, a na divljoj deponiji smeća, na prostoru izletišta Ilinčica požar je ugasila Vatrogasna jedinica Tuzla.

Na području Mostara vatrogasci su radili na gašenju požara u Južnom logoru i Kosoru, gdje su gorjele gume, te na sklanjanju oborenog stabla u ulici Vokića i Lorkovića.

Pripadnici vatrogasne službe, policije i hitne pomoći Čapljine bili su angažovani na otvaranju stana, pružanju prve pomoći i transportu do bolnice bespomoćne starije osobe, rođene 1937. godine.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je dvije manje intervencije na gašenju zapaljenog otpadnog materijala u kontejneru, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite. 

(FENA) 

nus
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.