18.10.2016. 10:11
24 VIP Logistics Services postaje Express One
FOTO: Gospodin Peter Umundum, GM Sekcije paketne logistike Austrijske pošte i Robert Kovačić, GM Express One d.o.o.
Tržišni lider u oblasti logistike, 24 VIP Logistics Services, saopštio je danas da će promijeniti svoj naziv u „Express One“. „Vaš broj 1 u ekspresnoj dostavi“ – ovako glasi novi slogan društva koje na bosanskohercegovačkim tržištu pruža jedinstvena logistička rješenja domaćim i međunarodnim klijentima.
Sa tržišnim udjelom od 21%, mi smo tržišni lider u oblasti ekspresne dostave, t.j. dostave paketa širom Bosne i Hercegovine u roku od 24 sata“, istakao je u svom obraćanju gospodin Robert Kovačić, direktor društva Express One. 

Novim nazivom Express One želimo ojačati našu poziciju tržišnog lidera i postati preferirani logistički partner postojećim i potencijalnim klijentima iz zemlje i inostranstva.“ 

Promjena naziva društva svečano je obilježena na proslavi za klijente održanoj 17.10.2016., kojoj je prisustvovalo oko 150 osoba, između ostalog i predstavnici Österreichische Post AG - osnivača društva Express One.  Ispred osnivača, svečanosti su prisustvovali dipl. ing. Peter Umundum,  član uprave za oblast paketi i logistika, i dr. Carsten Wallman, direktor za međunarodne supsidijare u oblasti paketa Srednja i Istočna Evropa i Turska.    

Izuzetno nam je drago što smo za samo osam godina nakon dolaska na bosansko-hercegovačko tržište postigli ovako snažnu poziciju. Srdačno zahvaljujemo klijentima na ukazanom povjerenju“, naglasio je Peter Umundum.  
 
Express One nudi jedinstvene pogodnosti na bosanskohercegovačkom tržištu   

Značajnim unapređenjima proizvoda i daljim razvojem, brend Express One postaje jedinstven logistički partner u Bosni i Hercegovini u oblastima poslovanja sa pravnim licima i poslovanja sa fizičkim licima. Sa novim nazivom kompanije, stigle su i nove pogodnosti za klijente, među kojima treba izdvojiti: novo dizajniranu web stranicu www.expressone.ba, prilagođenu za sve vrste mobilnih telefona, koja je već dostupna na više jezika, besprekidni i grafički optimizirani sistem za praćenje Track-and-Trace, koji svakom klijentu omogućava praćanje pošiljke u realnom vremenu, zatim novi online software, koji će biti dostupan od 1. Novembra, namijenjen pripremi pošiljki velikih klijenata, čiji dnevni obim iznosi preko 100 pošiljki, te višejezični pozivni centar (sva tri službena jezika u BiH, te njemački i engleski jezik) sa IVR tehnologijom i opcijom da pritiskom dugmeta pozivatelj bude povezan sa različitim službama za proizvode.  
 
Express One danas ima 110 zaposlenih i broji 600 klijenata čiji je centralni logistički partner. Društvo raspolaže voznim parkom sa preko 80 dostavnih vozila, kao i vlastitim logističkim centrima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Doboju, Banja Luci i Bihaću. 




VIJESTI