27.10.2016. 16:23
0
Šta se dešava u bh. zdravstvu: Sve bih ih smijenio, zaposlili su cijele svoje porodice!
Plan reorganizacije i restruktuiranja zdravstvenih ustanova u kantonu Sarajevo mogao bi donijeti velike promjene kada je riječ u pružanju zdrvastvenih usluga građanima glavnog grada BiH.

Kako su iz Skupštine kantona Sarajevo naveli, glavni razlog zbog kojeg se ozbiljno razmišlja o sprovedbi ovakve odluke je ušteda finansijskih sredstava.Jedna od djelatnosti koja bi mogla doživjeti velike promjene je djelatnost stomatologije,gdje se s obzirom na nedovoljnu iskorištenost raspoloživih kapaciteta i veoma visoke troškove iskazane u obavljanju ove djelatnosti,predlaže se privatizacija ovog sektora. Na ovaj način bi se obustavilo njegovo finansiranje iz kantonalnog budžeta. Ovo je samo jedana od promjena koje sa sobom nosi plan reogranizacije i restuktuiranja zdravstvenih ustanova.

Bez obzira što bi ovakva odluka u konačnici mogla uticati i na kvalitet zdravstvenih usluga koje se pružaju građanima,predsjednik upravnog odbora ljekarske komore kantona Sarajevo Dragan Stevanović smatra da bi sprovedba ovakve odluke bila dobar potez.



Kada je riječ o dosadašnjoj kvaliteti zdravstvenih usluga u Domovima zdravlja,mišljenja građana grada Sarajeva su podjeljena.

Nadamo se da će do sada najsveobuhvatnija reforma zdravstva u kantonu Sarajevo od završetka rata, sa sobom donijeti pozitivne stvari, biti korak naprijed i u mnogome olakšati građanima Sarajeva korištenje zdravstvenih usluga.

Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.