6.11.2016. 15:53
0
Ministri odbrane zemalja CEDC-a naredne sedmice u posjeti MO BiH
Članice CEDC-a (Central European Defence Cooperation) su Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Slovenija
Ministri odbrane država članica Odbrambene saradnje u Srednjoj Evropi (Central European Defence Cooperation - CEDC) u utorak, 8. novembra, boravit će u službenoj posjeti Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Članice CEDC-a su Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Slovenija.

Nakon sastanka delegacija prisutnima će se obratiti ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i ministar odbrane Republike Austrije Hans Peter Doskozil.

Zajednički cilj država članica CEDC-a je jačanje odbrambene saradnje u skladu s odredbama Evropske Zajedničke sigurnosne i odbrambene politike, a osnovni koncept je udruživanje i dijeljenje odbrambenih sposobnosti zemalja Srednje Evrope. Ministri odbrane CEDC-a posjetit će Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u cilju predstavljanja interesa i posvećenosti država CEDC-a regiji jugoistočne Evrope, a posebno Bosni i Hercegovini te podrške procesu evroatlantskih integracija BiH. 

(Anadolu Agency)
CEDCMOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.