9.11.2016. 13:08
0
Počela podjela paketa korisnicima Crvenog križa Općine Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo je i ove kao i prethodnih godina obezbijedila finansijska sredstva Crvenom križu Općine Centar za „Projekat kućne njege/brige o starim osobama“.

Za taj projekat Općina Centar je iz svog budžeta za 2016. godinu izdvojila 50.000 KM. Crveni križ Općine Centar Sarajevo kroz taj oblik pomoći posebnu pažnju posvećuje najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Korisnici tog projekta su osobe treće životne dobi, starosti od 60 i više godina, osobe koje su izložene teškom siromaštvu, koje imaju minimalna ili nikakva primanja, osobe koje se suočavaju sa zdravstvenim i socijalnim problemima, koje su socijalno izolovane i nemaju materijalnu niti moralnu podršku društva i svojih najbližih.

Osnovni cilj projekta jeste pružanje pomoći starijim osobama koje žive u teškim okolnostima, posebno onima koji su usamljeni, bolesni ili su fizički ograničeni u svakodnevnom funkcioniranju.

U okviru realizacije pomenutog projekta, u toku ove sedmice počela je distribucija paketa hrane za korisnike projekta. U podjeli paketa osim volontera Crvenog križa učestvuju i doktori, a u cilju izrade zdravstvene karte za sve korisnike.

Podijeljeni su danas paketi za sedamnaest korisnika, a do kraja sedmice će to biti učinjeno za još njih osamnaest.

Do kraja godine također je planirana i podjela paket sa higijenskim potrepštinama, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.