11.11.2016. 10:04
0
Tuzlanska "Dita" dobija ISO standard potreban za izvoz u EU
Po prvi put u historiji jedno preduzeće u kojem je otvoren stečajni postupak dobit će ISO standard koji mu omogućava plasman proizvoda u zemlje Europske unije. Riječ je o tuzlanskoj fabrici deterdženata „Dita“, koja će uskoro dobiti njemački ISO standard 9001:2008.

-Mi smo svojevremeno imali ISO standard 9001 i ovo je, faktički, njegova obnova. No, naši partneri su nam sugerirali da ispunimo uvjete za novi ISO standard 9001:2008, što smo i učinili te uskoro očekujemo njegovu zvaničnu dodjelu – kaže Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata „Dite“.

Bitka za obnovu i dobijanje novog ISO standarda trajala je četiri mjeseca. U „Diti“ su bile prisutne razne komisije, a kada je posao na tom planu okončan uspješno, mogao se proslaviti još jedan uspjeh radnika čijoj je fabrici bilo namijenjeno gašenje.

-Našu proizvodnu paletu sačinjava 40 artikala, a mi smo nedavno „izbacili“ novi proizvod, kojeg nikad prije nismo radili, a riječ je o „Ida aqua“. U „Diti“ trenutno radi 75 radnika, imamo redovne isplate plaće i toplog obroka te redovne uplate doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje – tvrdi Mehmedović.

No, glavne brige nisu prevaziđene, jer još uvijek nije pronađen strateški partner. U prethodna tri kruga prodaje nije se pojavio partner koji je spreman preuzeti obaveze „Dite“ i otvoriti novo poglavlje u njenom radu.

-Novi krug prodaje zakazan je za 15. novembar. Još uvijek nemamo informacija da li se iko prijavio – kaže na kraju razgovora za „Avaz“ Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata „Dite“.

(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.