18.11.2016. 12:04
0
Potpisan ugovor za adaptaciju Doma zdravlja u Srebrenici
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas u Banjaluci sa direktorom firme "Jokić invest" Ivom Jokićem ugovor za adaptaciju i reorganizaciju dijela objekta Doma zdravlja Srebrenica i adaptaciju i reorganizaciju ambulante Skelani.

Vrijednost radova koji će se izvoditi u narednih 150 dana je 472.000 KM, a potpisnici ugovora saglasni su da će, zahvaljujući adaptaciji i reorganizaciji dva objekta, uslovi za liječenje stanovnika Srebrenice i okolnih opština biti puno bolji. 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite izrazio je uvjerenje da će izvođač radova kvalitetno i u roku ispuniti ugovorom predviđene obaveze kako bi i liječenje pacijenata bilo bolje, ali i rad zdravstvenih radnika u Srebrenici lakši i ugodniji. 

"Naš cilj jeste da svi stanovnici Republike Srpske imaju ujednačenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kad je primarni nivo u pitanju, a ovo je jedan od projekata s tom svrhom", rekao je Bogdanić. 

Direktor firme "Jokić invest" koja je pobijedila na javnom tenderu raspisanom za adaptaciju i reorganizaciju dijela objekta Doma zdravlja Srebrenica i adaptaciju i reorganizaciju ambulante Skelani, zahvalio se na ukazanom povjerenju za izvođenje radova ističući da će preduzeće na čijem je čelu svoje obaveze ispuniti kvalitetno i na vrijeme. 

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je adaptacija i reorganizacija Doma zdravlja u kojoj će opština Srebrenica učestvovati sa 142.000 KM od velikog značaja za sve stanovnike Srebrenice. 

"Smatramo da će ovo doprinijeti boljem radu samih zaposlenih u domu zdravlja, ali i boljoj zdravstvenoj zaštiti svih pacijenata bilo da su iz Srebrenice Bratunca ili drugih lokalnih zajednica koje gravitiraju opštini Srebrenica",
rekao je Grujičić. 

Direktor Doma zdravlja Srebrenica Aleksandar Jovanović rekao je da Dom zdravlja u Srebrenici ima 50 zaposlenih, osam timova porodične medicine i 7.500 registrovanih pacijenata.
 
 (SRNA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.