25.12.2016. 16:48
0
Govedarica: SDS će podnijeti prekršajne prijave protiv odgovornih u Vladi RS
Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) smatra da budžet RS-a za 2017. godinu nije usvojen u skladu s zakonom i u redovonoj proceduri te najavljuju apelaciju Ustavnom sudu RS za ocjenu njegove ustavnosti.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je rekao da je budžet usvojen bez izjave o fiskalnoj odgovornosti te najavio prekršajne prijave protiv odgovornih u Vladi RS.

- SDS će u skladu s Zakonom o fiskalnoj odgovornosti podnijeti prekršajne prijave, a predviđena kazna za ovaj prekršaj je od 4.000 do 20.000 KM. To je jedino što možemo da uradimo kako bi odbranili legitimitet parlamenta i zaštiti ga od nasilja koje provodi Vlada RS-a - rekao je Govedarica novinarima.

Vladu je kritikovao da ne predlaže ekonomske mjere u RS-u, već da ih kreira Međunarodni monetarni fond. 

Nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a u Istočnom Sarajevu, Govedarica je rekao da u toj stranci nisu zadovoljni odnosom Vlade RS prema lokalnim zajednica u kojima su načelnici iz te stranke.

Stoga će do kraja januara da formira konferenciju za lokalnu upravu (Kolos).

- Općine imaju problem s naplatama naknada od koncesija, naknade od eksploatacije šuma, a kasne i isplate grantova nerazvijenim i izrazito nerazvijenim lokalnim zajednicama - naveo je.

Zbog najavljene reforme zravstvenog sistema u RS-u, lokalne zajednice će, kaže, biti u nezavidnom položaju jer će morati preuzeti nagomilane obaveze domova zdravlja.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.