19.1.2017. 13:53
0
KBS: Ivanić se 'navodno pomirljivim potezima' kandidira za novog vođu RS
Kongres Bošnjaka Svijeta iznio je saopćenju za javnost niz kritika na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, uz tvrdnje da je "opet priskočio u pomoć Miloradu Dodiku, rušitelju bh. državnosti, suvereniteta, nacionalne i etničke konstitutivnosti nesrba u dijelu BiH gdje ima apsolutnu vlast".

-Način na koji se Ivanić zaštitnički odnosi prema Dodiku, paralelan je pokušaju odbrane poratne i ratne RS čija je politička, zakonodavna i vojna vlast osuđena od Tribunala u Hagu. Koliko god se Ivanić zaklinje u zakone, procedure i Ustav BiH, on se na drugoj strani predstavlja kao zaštitnik radikalizma u RS-u, odakle se zahtijeva secesija i podjela države BiH - ustvrdili su u saopćenju iz ovog kongresa.

Ocjenjuju da se Ivanić svojim "navodno tolerantnim i pomirljivim potezima zasigurno kandidira za novog vođu RS ili bolje reći novog Milorada Dodika".

Iz Kongresa Bošnjaka Svijeta poručuju da bi to bio još jedan promašaj i prevara jer, smatraju, "proizvod stvoren od zločina već 25 godina nije promijenio ništa od svoje suštine". 

-Pred međunarodnim faktorom Ivanić se pokazuje kao razumnija varijanta užasavajućeg projekta etničkog čišćenja. Budućnost BiH s novim Miloradom Dodikom u liku Mladena Ivanića osuđena je na novo desetljeće svakodnevnog iscrpljivanja, ali ne i na nestanak. To patrioti ove zemlje nikad neće dopustiti - ističu iz ove organizacije.

Ocjenjuju "otvorenu zaštitu i propagandu takve RS od strane Mladena Ivanića" kao "antidržavnu, antiustavnu i samim tim neprijeteljsku prema državi BiH i svim njenim građanima, saopćeno je iz Press službe Kongresa Bošnjaka Svijeta.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.