15.2.2017. 16:54
0
Održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma
U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održan je sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma kojem je prisustvovao policijski ataše Republike Francuske u BiH Eric Emeraux sa svojim pomoćnikom.

Zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mile Jurić je istakao spremnost Direkcije da u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima nastavi pružati punu podršku aktivnostima Operativne grupe za borbu protiv terorizma, čije je sjedište u Direkciji.

Šef Operativne grupe za borbu protiv terorizma, tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je upoznao policijskog atašea Emerauxa o djelokrugu rada Operativne grupe kao i budućim planiranim aktivnostima Operativne grupe.

Prezentirao je najznačajnije predmete Tužilaštva BiH u kojima su zahvaljujući pravovremenoj i efikasnoj razmjeni informacija putem  Operativne grupe, prikupljeni dokazi na osnovu kojih će u narednom periodu biti procesuirana određene osobe.

Emeraux je izrazio zadovoljstvo realiziranim aktivnostima Operativne grupe, pružio punu podršku budućem radu i  iskazao spremnost za unapređenje saradnje sa Operativnom grupom.

Naglasio je da je preduvjet za efikasnu borbu protiv terorizma kontinuirana i pravovremena razmjena informacija, kao i efikasna saradnja nadležnih agencija za provođenje zakona u zemlji i inozemstvu, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.