17.2.2017. 13:55
0
Trump uputio kritike "nepoštenim"medijima: Mediji ignorišu anketu koja kaže da Trumpa odobrava 55 posto Amerikanaca
Samohvale za postignuća prvih se mandata i kritike "nepoštenih" medija koji to ne žele vidjeti, obilježile su prvu samostalnu konferenciju za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa, pišu agencije u petak.

Novinari su već u prve tri minute optuženi da "ignoriraju" anketu koja pokazuje da njega, Trumpa, odobrava 55 posto Amerikanaca, pišu agencije Reuters i dpa i napominju da je predsjednik citirao samo anketu u kojoj najbolje stoji, a prešutio one koje pokazuju tek 40 ili 39 posto odobravanja.

Četvrtak je bio osobito težak dan za Trumpa jer je morao pretrpjeti odlazak prvog izbora za ministra rada Andrewa Pudzera, pa odgovarati na pitanja o ostavci svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna zbog bliskih veza s Rusijom.

"Ratoboran, ali očito i povrijeđen", "na rubu da izgubi kontrolu", Trump je branio svoje prve poteze na vlasti i pokazao svu svoju ogorčenost, piše agencija AFP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.