22.2.2017. 17:08
4
Ustavni sud BiH odbio apelaciju Dženanovog oca Muriza Memića
Ustavni sud BiH odbio je apelaciju Muriza Memića, oca smrtno stradalog Dženana Memića.

Apelacija je, kako se navodi, neosnovano podnesena zbog navodnog nepostojanja djelotvorne istrage u predmetu koje vodi Tužilaštvo KS, piše N1.

U obrazloženju se navodi da Ustavni sud smatra da ne postoji kršenje člana II/3., a odluku prenosimo u cjelosti:

"Ustavni sud smatra da ne postoji kršenje člana II/3. a) Ustava Bosne i Hercegovine i člana 2. Evropske konvencije jer u preduzetim radnjama u istrazi nije našao propust nadležnog Tužilaštva da vodi i nadzire istragu u konkretnom slučaju, da otkrije počinioce i pripremi sudski postupak koji je u toku, kao i da apelantu pruži dovoljno informacija radi zaštite njegovih prava, koja su ispitana, te smatra da je provedena istraga bila potpuna i djelotvorna u smislu člana II/3.a) Ustava Bosne i Hercegovine i član 2. Evropske konvencije.

S obzirom na odluku Ustavnog suda u ovom predmetu, kao i promjene u predmetu do kojih je u međuvremenu došlo, od podnošenja apelacija do donošenja ove odluke, nije neophodno posebno razmatrati apelantov zahtjev za donošenje privremene mjere".


Podsjećamo, slučaj smrti Dženana Memića je probudio veliku pažnju javnosti a njegova porodica je nekoliko puta organizvala proteste na kojima je iskazala nezadovoljstvo radom nadležnih institucija i pozivala na smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva KS, Dalide Burzić.

(Merima Druškić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.