21.3.2017. 12:50
0
Zašto Kolinda i Lukač ne dostave institucijama BiH dokaze o navodnim teroristima?
Najmanje četiri mjeseca u BiH se nije gotovo ništa govorilo o terorizmu, o džihadistima, paradžematima. Bili su zauzeti „govornici“ neustavnim referendumom u RS, potom 9. januarom i kako neustavno i nezakonito postrojiti OS BiH, revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije, i ponovo je došlo vrijeme da se aktivira „profitabilna politička priča“ zvana terorizam, koja se veže isključivo za Federaciju, odnosno one dijelove u kojima živi većinski bošnjačko stanovništvom, piše Patria.

Prvo je prošle sedmice hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Neumu ponovila svoje neutemeljene i krajnje zlonamjerne tvrdnje o navodnom porastu broja ekstremističkih grupa u Bosni i Hercegovini. Nije prvi put da predsjednica Hrvatske daje ovakve izjave, a da za njih nema nijedan valjan dokaz.

Naravno, priča o teroristima, paradžematima i džihadistima ne može nikako proći bez ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača. Mjesecima pritajen, sa prvim zrakama proljetnog sunca probudio se i on.

Rekao je tako da je BiH, po glavi stanovnika, dala najviše džihadista na stranim ratištima, te da se na određen način tačan broj takvih ratnika i organizacija koje djeluju u BiH pokušava prikriti.

Naveo je i da se u BiH nalazi više paradžemata u kojima su regrutovani oni koji su odlazili na strana ratišta, a kojih se u BiH vratilo između 50 i 60, od kojih su neki i procesuirani, ali neadekvatno.

Lijepo bi bilo od hrvatske predsjednice koja kontinuirano poručuje da će Hrvatska pomagati BiH uvijek, da dostavi našim obavještajno-policijskim agencijama podatke o tim ekstremističkim grupama u našoj zemlji. Tako bi napokon vidjeli tu iskrenost da pomognu i na djelu.

Isto tako, i ministar Lukač bi ako već ne vjeruje institucijima BiH, svoje „dokaze“ i saznanja koje ponovo iznosi u javnosti trebao dati Ambasadi SAD u Sarajevu, NATO Štabu ili možda Ruskoj ambasadi pa da se napokon u ovoj maloj zemlji riješi i taj ogromni problem. Ako ga uopšte i ima. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.