24.3.2017. 10:53
1
Državna nagrada za sport: Edin Džeko 15.000 KM daje u humanitarne svrhe
Edinu Džeki, kapitenu nogometne reprezentacije BiH danas je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović uručio Državnu nagradu za sport za 2016. godinu. Asocijacija sportskih novinara predložila je Džeku za ovu nagradu. Državna nagrada za sport u iznosu 15.000,00 KM Džeki je dodijeljena i za doprinos uspjesima nogometne reprezentacije BiH za koju je od 2007. godine upisao 82 nastupa. Za nacionalni dres Džeko je postigao 49 golova, piše agencija Patria.

Ministar Osmanović je kazao da mu je čast ugostiti ovakvog nogometaša.

-  Naravno da je i Džeko imao trnovit put. Ako Portugal ima Ronalda Švedska Ibrahimovića i mi imamo Džeku - kazao je ministar.

Džeko je ministru Osmanoviću uručio svoj dres italijanskog kluba Roma. 

- Hala vam na lijepim riječima i čast mi je i zadovoljstvo što sam dobitnik ove nagrade. Ovo mi je drugi put da sam u ovoj zgradi, a ja se nadam da će što više sportista dolaziti u ovu zgradu po zaslužene nagrade. Država ima mnogo problema, a ja kao sportista apelujem na one koji su nadležni da povećaju budžet za sport. Džeko je nastao u BiH nije nigdje drugo. Ponijele su me emocije, a nagrada ide u humanitarne svrhe - kazao je Džeko.

Jedan dio sredstava bit će uplaćen za finansiranje Roditeljske kuće, dok će još dva dijela biti uplaćena dječijim domovima u Mostaru i Tuzli.

(NAP/Merima Druškić)

Edin Dzeko
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.