24.3.2017. 20:15
0
''Molimo Novalića da svoja privatizacijska muljanja ne sakriva iza SBB-a''
Povodom izjave premijera Fadila Novalića da Vlada FBiH nije usvojila ništa, već da se radi o planu Agencije za privatizaciju na čijem čelu je direktor iz redova SBB-a, moramo ga podsjetiti na činjenice.

Taj je direktor izabran tek prije nekoliko mjeseci, a  Novalićeva vlada znatno je ranije donijela kontroverzni plan kako da se olako i jeftino privatizira državni kapital u 50-tak državnih kompanija.

Stoga, javno molimo premijera Novalića da svoja privatizacijska muljanja ne sakriva iza SBB-a, jer je to prozirna igra onih koji su u sprezi s raznim privatizacijskim lobijima.

Privatizacijska pljačka traje već duže od 20 godina, a uglavnom su je predvodili pojedini visoko pozicionirani kadrovi SDA, a sada „naivni“ Novalić pokušava da taj enormno veliki kriminal prebaci na teret direktora koji je izabran tek prije nekoliko mjeseci. Taj direktor, uostalom, radi strogo po naslijeđenim instrukcijama Novalićeve vlade, prenosi Avaz.

Stoga, ponovo tražimo od Novalića da, nakon što se oglušio o naše zahtjeve u slučaju „Fabrike duhana“ i „Bosnalijeka“, ovoga puta zaustavi pljačku „Sarajevo-osiguranja“ i kukavičja jaja ostavi kući.

Na kraju, direktor iz SBB-a, znači, ne provodi nikakvu privatizaciju - kako tvrdi Novalić, a čak i ako to zavisi od njega, do nje sigurno ne može doći!

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.