26.3.2017. 16:34
0
"Borjana Krišto je dokaz da je HDZ kriminalna i parazitska organizacija"
Građanski savez (GS) smatra skandaloznom odluku Vijeća ministara da dodijeli sto hiljada maraka fantomskom udruženju čiji je jedini osnov da konkuriše za državni novac bio taj što se na čelu udruženja nalazi izvjesna Tihana Krželj, inače snaha Borjane Krišto.

Stoga ovim putem zahtijevamo od predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da objavi izvještaj o trošenju novca ovog fantomskog udruženja, koje harči stotine hiljada narodnih para dok građani Sarajeva, Zenice ili Bihaća novac za liječenje djece sakupljanju telefonskim i SMS akcijama.

Da stvar bude gora, Borjana Krišto je i 2008. godine, u svojstvu predsjednice Federacije BiH svoju snahu „počastila“ sa 15.000 maraka narodnih para.

GS smatra da je ovo još jedan u nizu dokaza naših tvrdnji da HDZ nije ništa drugo nego kriminalna organizacija, koja dok zagovara neoustaške vrijednosti, ima za cilj samo jedno da Dragan Čović i njegova klijentela parazitira sa leđa matematičke većine građana BiH.

Ovo, u najmanju ruku kriminalno ponašanje nije ništa u odnosu na ono što bi uslijedilo u slučaju da Čović i HDZ dobiju treću izbornu jedinicu. Nažalost, njegovi koalicioni partneri iz SDA nisu nikad jasno i eksplicitno iznijeli stav o otvorenim zahtjevima HDZ-a da podjarmi građansku većinu u našoj zemlji.

GS će na temelju Zakona o slobodi pristupa javnim informacijama od kabineta Predsjednika Federacije BiH i kabineta Predsjedavajućeg Vijeća ministara tražiti uvid u izvještaje o trošenju para fantomskog udruženja u vlasništvu snahe Borjane Krišto, te podnijeti krivičnu prijavu protiv nje i Tihane Krželj.

HDZ možda ima sagovornike za porobljavanje građanske većine u BiH u svojim koalicionim partnerima, ali mi u GS-u nemamo nikakvih dilema da se sa neoustaškom politikom te stranke ne može pregovarati i da svaki ustupak HDZ-u znači manje Bosne i Hercegovine.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.